Restoran, mis ühekorraga esindab tervet Ladina-Ameerikat, peab olema kas bluffar või mängur. Bluffijaks La Tablat siiski pidada ei saa, sest köögis toimetab mitu ladinlast ja nende tortiljad on ehtsamad kui nii mõnegi päris-Mehhiko restorani omad.
- La Tabla värvikirevas atmosfääris saab nautida tõelisi Ladina-Ameerika pärle – tortiljasuppi, Ladina-Ameerika pirukaid, kaheksajalga oliivimajoneesi ja salatiga jpm. Foto: Raul Mee
Maitseelamus
La Tabla
25 p (30 võimalikust)Toit ja jook: 8 p Interjöör: 8 p Teenindus: 9 p
Aadress: Telliskivi 60, TallinnTelefon: 5194 3327Avatud: 12–23Põhiroogade hinnavahemik: 8-14 eurot
Eelmisi Äripäeva restoraniteste loe
www.aripaev.ee/restoranitest Järelikult on tegemist mänguriga. Mida üks restoran ka kahtlemata peab olema. Mida see kaasaegne (rahvus)restoran muud ikka teeb, kui mängib toiduga: segab maid ja rahvaid, paneb kokku minevikku ja tänast päeva, fantaseerib maitsete, tekstuuride ja lõhnadega. Kuidas teisiti oleks Kalamajas võimalik esindada kogu Ladina-Ameerikat, piirkonda, mis hõlmab 20 riiki, ulatub USA lõunapiirist Lõuna-Ameerika lõunatipuni ja kus ühtekokku elab 626 miljonit inimest.
Ehe Mehhiko Eestis
La Tablal on (mängu)laual ladinaameerikalikuks tuunitud Caesari salat ja Guatemala vastlakuklid ning kardemoniga maitsestatud keedukreemiküpsetised laimise vahukoorega. Vürtsikas kastmes kana lisandiks on aga spinatine orsoto, mis pole ju muud, kui vormikaks ja maitsekaks kujundatud kodune kruup. Nii et osalt on tegemist korraliku fusioon-köögiga. Aga mitte ainult.
Meie maailmajaos tuntakse Ladina-Ameerika köökidest kõige paremini Mehhikot, mis pakub kiirtoidule tervislikumaid alternatiive. Mehhiko on ka La Tablas esindatud. Väga erilised on sealsed maisitortiljad, mida autentse retsepti järgi kohapeal algusest peale ise tehakse. Ka tšipse teevad nad oma tükkideks lõigatud ja frititud tortiljadest. Minu lemmikuks sai La Tabla tortiljasupp: ehtsa Mehhiko retsepti järgi valmistatud väga lihtne, kuid maitserikas tomatisupp, millele lisatud krõbedaid maisitortiljatšipse.
Väga meeldis ka valgest marliinist tehtud cheviche. Kõigepealt muidugi sellepärast, et ei olnud mindud lihtsamat ja tavapärasemat teed ning kasutatud lihtsalt kättesaadavat lõhet või forelli. Aga muljet avaldas ka vürtsikas, kuid mitte üleliia tšilline maitsestus.
Kolmekäigulise menüüga saab La Tablas hakkama aga vaid siis, kui kaks neist on eelroad. Supid on seal täismõõtu tummised road, nii et praega samal päeval neid süüa ei jaksa. Nii et kõhu täitmisega pole probleemi, mida tunnistab ka lõunase tipptunni täismaja.
Kirev mängumaa
Kaugete maade kulinaarseks saadikuks sobivad joogid isegi paremini kui söögid. Tšiilit ja Peruud esindab La Tablas pisco, sealne viinamarjadestillaat, ja sellest tehtud kokteil pisco sour. La Tablas tehakse pisco souri Peruu moodi munavalgevahuga ja see on mõnusalt magushapu.
La Tabla näol on suure tõenäosusega tegemist kõige värvilisema Tallinna söögikohaga. Enamasti pole üheski Kesk- ja Lõuna-Ameerikat esindavas söögikohtas värvidega kokku hoitud, sealkandis lihtsalt on värve rohkem kui meil. La Tablas on aga pintslimehed eriti hoogu läinud ja süüdimatult kõik värvipaleti erksamad toonid korraga kasutusele võtnud.
Suvisel ajal on rõõmu ja värvi mujalgi, veebruarihalli linna teeb aga üks ladinaameerikalik mängumaa tükk maad talutavamaks, pakkudes värvi-, maitse- ja lõhnateraapiat kõigile kaamose käes kannatajatele.
Seotud lood
Kuna ärikinnisvara arendatakse reeglina vaid üürimiseks, on endale A-klassi büroopinna ostmine harvaesinev võimalus, mida edukal ettevõttel tasub väga tõsiselt kaaluda, rõhutab Tallinna südalinnas paikneva
Büroo 31 müügijuht Taavi Reimets ning lisab kogemusele tuginedes, et omanikuna tekib kasu nii kohe kui ka kaugemas tulevikus.